Можна допити потім: як закоркувати пляшку за допомогою підручного засобу

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

У холодну пору хочеться отримати задоволення, зігрітися і насолодитися гарячим смачним глінтвейном. Проте, пляшки вина може бути забагато для однієї порції. Вино краще допивати до кінця у той день, коли його відкрили. Але іноді трапляється, що лишилося півпляшки, а корок загубився. Можна закрити пляшку спеціальними вакуумними пробками, якщо вони є у вас вдома.

Відкрите вино під дією повітря веде до окислення. Його колір змінюється, смак псується і стає металевим, а аромат вивітрюється. Тому, обов'язково необхідно тримати його міцно закритим у холодильнику. Цікавий спосіб закоркувати пляшку без корка показала відома блогерка Шантель Фен, у своєму Tiktok. Просте відео, яке триває кілька секунд, набрало шалену кількість переглядів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video
Можна допити потім: як закоркувати пляшку за допомогою підручного засобу - фото №1

Для того, щоб надійно закрити пляшку з вином знадобиться звичайна кришка від води. Її необхідно добре вимити гарячою водою і ретельно висушити. Тоді, максимально закрутити на пляшці з залишками вина.

Це допоможе сповільнити доступ кисню і насолоджуватися напоєм ще певний час.

Сомельє розповідають, що чим вища якість вина - тим довше воно зберігатиме смак і аромат у відкритій пляшці. Сухі вина зберігаються гірше, ніж солодкі та кріплені. Найкраще допити вино протягом 3-5 днів.

На термін зберігання також впливає кількість залишку. Відомо, що 400 мл зберігатимуться довше, чим 150 мл.

@chantelleef

You things you find on Facebook

♬ original sound - SZN
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Звичайно, можна розтягувати задоволення і пити трішки, кожного дня, але краще для напою, допити його у вечір відкриття. Або приготувати смачні страви з його додаванням. Раніше ми писали, як відіпрати плями від вина на одязі, щоб нічого не зіпсувало чудовий вечір.