Пляма від вина на одязі - не вирок: як відіпрати без жодного сліду

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Чудовий відпочинок може затьмарити одна неприємність - плями від вина на вашому одязі. Щоб не лишилося і сліду, варто знати, як і чим обробити речі якнайшвидше. Результат залежить від того, на якому матеріалі пляма та якої вона давності.

Щоб речі виглядали, як нові потрібно володіти інформацією, як за ними доглядати. Відіпрати вино з сорочки, спідниці чи кофтинки можна багатьма способами, розповідає zprz.city.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Пляма від вина на одязі - не вирок: як відіпрати без жодного сліду - фото №1

Делікатні тканини

Атлас, шовк

Головне - якнайшвидше промити плями теплою водою, без надмірного тертя. Потім посипати плями крохмалем, розведеним з водою і злегка потерти м'якою тканиною. Далі, прати у машинці на режимі "ручне прання" при температурі 30 градусів.

Бавовна

Добре виводить плями харчова сода. Зробіть кашку з соди і води, нанесіть на плями і трохи потріть.  Потім прати у машинці на "ручному  пранні".

Можна посипати вологі плями сіллю. Вона вбере зайву вологу. Дочекайтеся поки пляма висохне і періть. Також допомагає позбутися плям лимон чи лимонний сік. Потріть забруднене місце шматочком лимона і виперіть речі.

Якщо неприємність трапилася на вечірці - допоможе біле вино або шампанське. Обережно обробіть суто самі плями, а вдома виперете, як звичайно.

Біла тканина

Вивести плями з білої тканини буває значно складніше. Можна скористатися плямовивідником, а у разі його відсутності приготувати засіб самостійно. Зробіть розчин з перекису водню та мийного засобу для посуду. Нанесіть на брудне місце і трохи зачекайте. Можна злегка потерти. Також для білих речей відмінно підійде харчова сода і піна для гоління, яка володіє відбілюючими властивостями.

Давні плями

  • Зробити суміш у рівних пропорціях гліцерин, горілка та нашатирний спирт. Нанести на пляму на 1 годину і випрати;

  • вовняну тканину краще обробити молоком: полити теплим, а потім покласти у холодне молоко на 1 годину;

  • розчинити 3 ложки харчової соди на 1 л води і покласти речі в розчин. Потім ретельно виполоскати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Плями від вина не зіпсують ваш святковий настрій. Головне, вчасно помітити і обробити забруднене місце якнайшвидше. Дотримуйтеся правильного режиму прання і перевіряйте, чи можна прати ваші речі з кондиціонером.