Раз на рік - цілком достатньо? Як часто насправді треба прати зимову шапку

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Головне при виборі зимової шапки не колір чи матеріал, а те, як вона пасуватиме до рис обличчя. Більшість людей не вважає за потрібне прати шапки часто, а робить це перед закінченням сезону.

Але, якщо ви носите шапку постійно, то потрібно прати її набагато частіше. Як часто це необхідно робити і чому це важливо, розповідає ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Раз на рік - цілком достатньо? Як часто насправді треба прати зимову шапку - фото №1

Взимку шапки швидко забруднюються і у них починають розмножуватися бактерії і пилові кліщі. До речі, це стосується також рукавичок.

Ідеально мати у гардеробі 2-3 шапки, щоб регулярно змінювати, прати і добре висушувати їх. Якщо шапка брудна, то скільки б ви не мили голову, волосся виглядатиме немитим і тьмяним. Брудна шапка може призвести до висипань і захворювань шкіри на лобі та волосяній частині голови.

Прати головний убір рекомендується 2-3 рази на місяць. При цьому варто дотримуватися певних правил.

  1. Намагайтеся прати шапку вручну, без застосування пральної машинки, яка може деформувати виріб.

  2. Якщо ваш аксесуар з вовни, то потрібно замочити його у теплій воді з рідким мийним засобом. Потім шапку необхідно ретельно прополоскати у чистій воді.

  3. Не викручувати.

  4. Сушити в природних умовах в розправленому вигляді.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У холодну пору року шапка врятує вас від замерзання. Обирайте її під параметри свого обличчя, щоб виглядати стильно і зверніть увагу, які аксесуари у тренді цього сезону.