Шматком чи у рідкому стані? Яке мило краще для користування

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Обираючи мило для домашнього користування ми звертаємо увагу на його запах та форму для зручності використання. Зовсім невеликий відсоток обираючи, уважно вивчає склад, щоб дізнатися про секрети, які містяться у милі.

Проте різниця між тим, тверде мило чи рідке таки існує. Тому потрібно знати, яке мило обрати та в чому переваги та недоліки різної форми випуску мила та його складу, розповідає aphrodite.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Шматком чи у рідкому стані? Яке мило краще для користування - фото №1

Тверде мило

Миття твердим милом називається омиленням.  У його склад входять синтетичні ароматизатори та   консерванти, які негативно впливають на гідроліпідну мантію   шкіри, руйнують її, і викликають після миття дискомфортне   почуття  стягнення та сухості шкіри. Вважається що частина бактерій і бруду залишається на поверхні твердого мила.

Рідке мило

Шматком чи у рідкому стані? Яке мило краще для користування - фото №2

Найбільш частий компонент рідкого мила та шампунів  - Лаурет Сульфат (Sodium Laureth Sulfate). Саме цей компонент   день у день сушить нашу шкіру, руйнуючи її гідроліпідну захисну   мантію. Тому вибираючи рідке мило, ми звертаємо увагу на зручність використання, але отримуємо дискомфортне почуття стягнутості та сухості після миття. У процесі виробництва рідкого мила в продукт додається аміак для досягнення певної консистенції. Перевагами рідкого мила є гігієна та зручність.

Щоб уникнути негативної дії мила на шкіру, перед покупкою уважно вивчайте склад на упакуванні. Купуйте продукт, у складі якого кількість жирних кислот від 75 г (і більше) на 100 г мила. Ароматизовані аромати повинні бути рослинного походження, pH нейтральний (6,0-7,0), без синтетичних добавок та ароматизаторів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Без мила вдома не обійтися, адже воно дбає про чистоту та гігієну. Нагадуємо, раніше ми писали, які застосування у побуті ще існують для мила. Воно стане у пригоді на всі випадки життя.