Взимку на велосипеді? Легко, та ще й з комфортом! Поради для безпечного катання

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Їздити на залізному "коні" корисно для самопочуття і чудового настрою. Деякі любителі не відмовляються від цього задоволення навіть взимку, хоча їзда на велосипеді взимку суттєво відрізняється від іншої пори року.

Для безпечного катання в холодну пору необхідно дотримуватися певних важливих правил і заздалегідь підготувати велосипед до сезону. Як убезпечити себе, щоб їздити з насолодою і комфортом, розповідає sobitie.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Взимку на велосипеді? Легко, та ще й з комфортом! Поради для безпечного катання - фото №1

Поради підготовки велосипеда до зимової їзди

  1. Велосипед, як і автомобіль, має колеса з різним покриттям для різної пори. Тому для катання по льоду чи снігу краще мати спеціальні якісні шиповані покришки з захистом від ковзання.

  2. Оскільки взимку раніше темніє, наявність освітлення є обов’язковою умовою для безпечного руху на дорозі. Забезпечте свій транспорт надійною передньою і задньою яскравими фарами. Якщо плануєте тривалу поїздку - запасіться додатковою зарядкою для фар.

  3. Погодні умови, перепади температури, вода, сіль можуть пошкодити велосипед. Тому важливо проводити профілактику і регулярно змащувати ланцюг, прочищати крила, мити колеса від бруду. Особливого догляду потребує вилка, оскільки може постраждати від іржі.

Комфорт і безпека автомобіліста

  • Одяг має бути комфортним, зручним та термозахисним. Він має дихати, тримати тепло, бути легким та комфортним для руху. Обов’язково потурбуйтеся про наявність велоперчаток, бахіли на взуття, а також баф або підшоломник, що захистить від обвітрювання обличчя.

  • Оскільки дорога може бути слизька, варто убезпечити себе від можливих падінь і травм. Не забувайте одягати шолом, головне, ідеально підібрати свій за розміром та швидкістю катання.

  • Основне правило - їздити акуратно, не поспішати і бути уважним. Завжди одягайте світловідбивний жилет, щоб бути видимим на дорозі.

  • Потурбуйтеся про захист від охолодження суглобів.. Можуть знадобитися велоштани з утепленням на колінах або гетри.

  • Їзда на велосипеді енергозатратна, тому важливо відновлювати водний баланс і влітку, і взимку, а для цього возіть з собою воду.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Основне правило - їздити акуратно, не поспішати і бути уважним. Завжди одягайте світловідбивний жилет, щоб бути видимим на дорозі. Раніше ми писали, як розмістити велосипед у квартирі , щоб він не займав багато місця.