Як легко позбутися запаху зі сміттєвого відра: врятує дешевий аптечний засіб

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Всім відомо, щоб сміттєве відро не ароматизувало повітря запахом відходів, його потрібно регулярно мити і випорожнювати. Проте іноді навіть миття з оцтом і протирання засобами з хлором дають короткочасний ефект і вже за кілька годин перебувати на кухні стає просто неможливо. Можна замаскувати аромат за допомогою купованих чи саморобних ароматизаторів.

Мало хто здогадується, що запах, який розповсюджується, може давати не лише саме відро, а й шафка у якій воно знаходиться. Тому потрібно їх одночасно вимивати. На допомогу господиням прийде простий і бюджетний засіб, який знайдеться у кожній аптечці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Як легко позбутися запаху зі сміттєвого відра: врятує дешевий аптечний засіб - фото №1

Мова йде про відомі усім таблетки активованого вугілля. Можливо ви вже знаєте, що цей аптечний препарат допомагає не лише при розладах здоров'я, а й допоможе позбутися неприємного аромату швидко та ефективно.

Що потрібно зробити:

  • помийте і насухо витріть сміттєве відро;

  • проведіть очищення і вимийте місце, де постійно знаходиться ємність для сміття;

  • покладіть у невеличку посудину 5-10 таблеток активованого вугілля і залиште у шафці;

  • у відро капніть 3-4 краплі ефірної олії.

Кількість таблеток залежить від інтенсивності запаху, а для кращого ефекту можна роздробити препарат. Також можна покласти 1-2 таблетки на дно відра. Такий спосіб швидко усуне неприємний аромат у місці його появи і наповнить повітря приємним запахом вашої улюбленої ефірної олії.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А як зробити, щоб у кімнатах приємно пахло , ми розповідали раніше. Для цього знадобиться лише звичайний лавровий лист, який точно знайдеться серед домашніх спецій.