Правила економного прання: як зменшити витрати порошку

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Практично кожного прання господині міркують над кількома питаннями. Що краще обрати: гель чи порошок, як покращити результат і яким чином зменшити витрати прального порошку.

За допомогою кількох розумних правил, які застосовують ощадливі господині, можна зменшити витрату та підсилити дію прального порошку. Як це застосовувати на практиці, розповідає facedobra.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Правила економного прання: як зменшити витрати порошку - фото №1
Фото: unian.

Норма витрат засобу для прання залежить від кількох факторів:

  • якість водопровідної води та її жорсткість;

  • степінь забрудненості одягу;

  • правильне завантаження барабана машинки.

Як зменшити витрати прального порошку

  1. Дозування

Перше, і головне правило - правильно дозуйте засіб для прання. Надмірна кількість порошку може завдати шкоди машинці та спричинить утворення вапняного нальоту. Якщо засобу надто багато, він погано вимиватиметься з одягу і може викликати подразнення шкіри.

  1. Сода

Використання соди цілком безпечне. Це допоможе вивести плями, пом'якшує воду та попереджує появу неприємного запаху. Просто додайте 100 г соди разом з пральним порошком при пранні, а порошку додайте вдвічі менше.

Якщо плануєте додати оцет, мильний розчин чи лимонну кислоту для покращення якості прання, спочатку перевірте дію на непомітній частині тканини, щоб не допустити знебарвлення чи плям.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, як позбутися неприємного запаху з барабана пральної машини. Надзвичайно простий, швидкий та ефективний спосіб перетворить наступні прання у справжнє задоволення.

Головне фото: pesyk.kiev