Головні помилки під час прання, які "з'їдають" наші гроші

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Питання зменшення оплати за комунальні послуги спонукає українців шукати різноманітні способи заощаджувати. Якщо для тепла можна тепліше вдягнутися та замінити пилотяг віником, то без використання пральної машини обійтися досить проблематично.

Якщо вас не приваблює прати руками у холодній воді, то потрібно правильно використовувати пральну машину. Ці поради дозволять заощадити на електроенергії та не переплачувати за світло, розповідає pixelinform.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Головні помилки під час прання, які "з'їдають" наші гроші - фото №1
Фото: tviysvit
  1. Як прати

При купівлі техніки завжди звертайте увагу на класи. Для пральної машини найкраще обрати  клас А+++, який поглинає найменше енергії.

При пранні використовуйте  режим "Економне прання" або "Екопрання".

  1. Мийний засіб

Дозуйте порошок чи гель правильно, якщо забагато засобу, буде більше піни і машина зливатиме і набиратиме воду частіше. Використовуйте якісні засоби для прання.

  1. Правильне завантаження

Не перевантажуйте барабан максимально, адже це шкодить техніці. Але кілька речей прати нерентабельно, тому що кількість витраченої енергії при повному і частковому завантаженні однакова.

  1. Температура

Періть речі при температурі 30-40 градусів. При більшій температурі значно зростає витрата енергії.

  1. Додаткові опції

Такі додаткові опції як:" попереднє замочування","відкладений старт" чи "сушіння" призводять до значних витрат енергії. Висушити речі можна на свіжому повітрі, а попередньо замочити у ванній.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Це способи економії, які стосуються пральної машини. Раніше ми писали, як можна заощадити електроенергію у будинку . Запам'ятайте, щоб не переплачувати за світло шалені кошти.

Головне фото: tsn