Таємниця ідеальної чистоти в домі за принципом 2 хв: що це і чому це ідеальний варіант прибирання

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Одна думка про прибирання у будинку здатна погіршити настій. Адже це здається нескінченним завданням  з короткостроковим результатом. Лише прибрали, а за кілька годин у кімнатах безлад та речі знову не на своїх місцях. Варто знати, що обов'язково прибирати щотижня , а які місця - кожного місяця.

А якщо у будинку ще проживають діти і домашні улюбленці, то прибирати потрібно постійно і регулярно. Хочу! пропонує свою ефективну систему прибирання, яка полягає у дотриманні правила 2 хвилин. Як вона діє, розповідаємо далі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Таємниця ідеальної чистоти в домі за принципом 2 хв: що це і чому це ідеальний варіант прибирання - фото №1

З дитинства ми звикли, що субота - це має бути день для прибирання. Проте не завжди виходить дотримуватися цього. Просто започаткуйте собі звичку завжди повертати речі на свої місця, не допускаючи одягу на стільцях, посуду у кімнатах та сміття на столі чи підвіконні.

Дотримуватися правила 2 хвилин надзвичайно просто. Все зводиться до:

Робота, яку можна зробити за дві хвилини, повинна виконуватися негайно, без зволікань.

Швидко розкласти речі принесені з магазину, помити після себе тарілку та чашку, протерти змішувачі та дзеркало під час чищення зубів та покласти речі не на стільчик, а у шафу чи до білизняного кошика.

Пилотяжити потрібно в міру забруднення, а не раз на тиждень. Хіба що вам подобаються крихти,  бруд під ногами та шерсть домашніх тварин.

Таємниця ідеальної чистоти в домі за принципом 2 хв: що це і чому це ідеальний варіант прибирання - фото №2

Нагадуємо, раніше ми писали, як правильно прибирати килим з великим ворсом , щоб не вдаватися до послуг хімчистки. З плямами та неприємним запахом можна впоратися самотужки.