Можна одразу викидати… Що не варто класти в посудомийну машину

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото жінка складає посуд у посудомийку
Фото: zhzh.com.ua

Ці речі можуть зіпсувати посудомийну машинку - ніколи не мийте їх у техніці

Посудомийна машина значно полегшує побут і заощаджує кошти. Господині переконалися, що це не даремне використання коштів, а необхідна річ на кухні, особливо, якщо родина велика.

Посудомийна машина підходить для миття не лише посуду, а й багатьох інших побутових речей. Проте необхідно знати, які 4 речі категорично забороняється класти у посудомийку, щоб не зіпсувати їх та не пошкодити техніку, розповідає santeplusmag.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Кухонний посуд з дерева

Щоб дерев’яні вироби слугували довго і надійно, уникайте миття у посудомийній машині. Гаряча вода та агресивні засоби для чищення можуть призвести до набухання, деформації та навіть тріщин. Крім того, інтенсивні цикли сушіння можуть послабити і в кінцевому підсумку зламати ніжні волокна деревини. Мити дерев’яні вироби потрібно делікатно, теплою водою з мийним засобом і ретельно витирати після миття рушником.

Гострі ножі

Ножі для хліба, сиру, м’яса мають спеціальну заточку, а посудомийка може їх затупити і зіпсувати, адже у машинці ножі контактують з іншим посудом. Краще мити їх руками, м’якою губкою чи тканиною з мийним засобом, а тоді добре витерти від води.

Чавунні сковорідки та каструлі

Миття у посудомийній машині сприяє утворенню іржі та пошкодженню захисного покриття. Використовуйте м’яку щітку та мийний засіб, щоб очистити його руками. Добре промийте, а потім одразу висушіть сухою тканиною. Щоб запобігти утворенню іржі, нанесіть трохи рослинної олії на поверхню перед зберіганням.

Пластикові контейнери

Для деяких контейнерів допускається миття у посудомийці, але на них має бути спеціальна відмітка. Краще мити їх руками, щоб запобігти пошкодженню пластику та призвести до виділення небажаних речовин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, які речі, крім посуду гарно вимиваються у посудомийній машині. Перелік досить великий, тому запам’ятайте, щоб значно заощадити свій час.