Як помити будинок ззовні, щоб не зіпсувати його вигляд: прості поради

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото миття фасаду
Фото: latestnews.

Час підготувати будинок до Великодня і помити його зовні

Весною усі люди прагнуть навести лад у будинку, на ділянці чи городі. Але не варто забувати за клопотами подбати про чистоту зовнішніх фасадів. Але діяти потрібно з розумом , щоб не зіпсувати їх неправильно підібраними засобами.

Фасади можуть бути з різних матеріалів. Для одних для миття підійде звичайна вода, а інші потребують особливих засобів, щоб ідеально відмити бруд, пил та плісняву, розповідає gryazee.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Щоб помити фасад можна скористатися послугами спеціальних клінінгових компаній. Але це цілком під силу зробити самостійно.

Які види миття фасадів бувають:

Абразивне. Це ідеальний варіант для видалення навіть дуже сильних забруднень. При цьому способі використовуються спеціальні пристосування, наприклад, шліфувальна машина.

Струменеве. Забруднення видаляються за допомогою сильного напору води або піску. Якщо обираєте воду, потрібно заздалегідь переконатися, що облицювальний матеріал відрізняється хорошою вологостійкістю. 

Руками. Ручна чистка фасадів застосовується в тому випадку, якщо забруднення незначні.

Особливості фасадів

Сайдинг. Легко миється просто водою з додаванням мийних засобів.

Цегла і камінь. Позбутися сольових плям можна за допомогою спеціальних розчинів, враховуючи вид обробки.

Керамічна цегла та клінкерна плитка. Допоможе соляна кислота 24%.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, чи потрібно прибирати мох та зелень з даху. Потрібно знати, адже у деяких випадках це робити обов’язково.