Чи потрібно прибирати мох з даху? Як зробити це правильно

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото мох прибирають з даху
Фото: ukralp

Як прибрати мох з поверхні покрівлі

Можливо ви помічали скупчення моху і лишайників на покрівлях, особливо старих будинків. Дрібний зелений шар має непривабливий вигляд і може шкодити покрівлі. Раніше ми розповідали, як утеплювати дах до зими , а зараз мова піде про зелені скупчення моху на поверхні.

Чи потрібно прибирати мох з даху, чи це взагалі не проблема для покрівлі, розповідаємо далі у матеріалі. Якими способами при потребі видалити водорості і скупчення можу, розповідає myhomebook.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Видаляти чи ні?

Згідно з даними Центральної асоціації німецької торгівлі дахами, лишайники, мох і водорості не є чимось незвичайним – це швидше візуальний недолік. З цієї причини їх слід сприймати як природні і не обов’язково видаляти мох на даху.

Але з іншого боку, коли мох поширюється по всій території, тоді може порушитися відведення води з даху, а в гіршому випадку навіть проникати в конструкцію даху, що призведе до появи грибків і цвілі. Якщо моху багато  після сильного дощу там можуть накопичуватися пучки моху, які заблокують жолоб. Якщо потім вода потече по фасаду будинку та вниз, це може призвести до зволоження стін.

Як прибрати мох з даху?

Найкраще замовити спеціальне очищування у відповідній профільній компанії. Адже використання очисника високого тиску добре прибере мох, але при неправильному поводженні можна пошкодити дах і вода потрапить всередину будинку.Крім того, під час роботи на даху завжди існує підвищений ризик нещасних випадків, особливо якщо за справу беруться непрофесіонали.

Причини появи зелені на даху

Мох на даху свідчить про низький рівень забруднюючих речовин у цьому районі. Також існують і оптимальні умови, які сприяють утворенню моху. Це може бути занадто низький нахил даху, через який дощова вода не може стікати так швидко, а також орієнтацію на погодну сторону. Високі дерева, які затінюють дах, також сприяють швидшому утворенню моху, лишайників і водоростей.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, що потрібно прибирати щотижня, щомісяця і кожного року. Підготуйте будинок до весняного сезону повністю.