Як назавжди позбутися гризунів на подвір'ї: навіть отрута не знадобиться

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Гризуни - небажані гості на кожному подвір'ї. Вони можуть заподіяти багато шкоди, знайти тепле місце і почати розмножуватися. Коли їх стане багато, вони шукатимуть їжу у будинку. Деякі посаджені рослини можуть відлякати їх та зупинити нашестя.

Потрібно якнайскоріше позбутися мишей і щурів будь-яким способом. Якщо ви не бажаєте застосовувати хімічні препарати для знищення гризунів, можна скористатися народними дієвими методами, розповідає express.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Як назавжди позбутися гризунів на подвір'ї: навіть отрута не знадобиться - фото №1
  1. Цибуля

Гризунів відлякує запах цибулі. Потрібно взяти кілька великих цибулин, нарізати невеликими скибочками і розкласти по периметру саду, та у місцях, де були помічені непрохані гості. Цибулю змінюйте кожні кілька днів, не чекаючи поки вона почне гнити.

  1. Пір'я сови

Якщо у вас є можливість дістати совине пір'я, воно чудово відлякає надовго гризунів. Адже у природі сови полюють за мишами та щурами, тому присутність на подвір'ї пір'я стане "червоним прапорцем" для гризунів.

  1. Ефірні олії

Це найбезпечніший та найефективніший спосіб позбутися шкідників у саду. М’ята перцева, евкаліпт і цитронелла мають неприємний, для гризунів запах, який з легкістю прожене їх. Просто змішайте вибрану ефірну олію в пляшці з розпилювачем 1:9 та розпиліть по площі саду та подвір'я.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, як прогнати мишей з будинку. Всього одна хитрість допоможе позбутися цих маленьких створінь.

Головне фото: polvet