Більше ніяких липких слідів від скотчу на вікнах: ТОП-5 способів їх прибрати

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Скотч у побуті  - річ потрібна і корисна. Але слід. який залишається після нього дуже важко піддається відмиванню. Потрібно добре подумати, чим краще відмити його зі скляних поверхонь, щоб не пошкодити матеріал і досягнути ідеальної чистоти вікон на довгий час.

Багато господинь використовують хімічні засоби або намагаються відтерти залишки гострим лезом чи ножем. Проте існують безпечні способи, які не нанесуть пошкоджень та не залишать сліду, радить zaxid.net.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Більше ніяких липких слідів від скотчу на вікнах: ТОП-5 способів їх прибрати - фото №1

Як не пошкодити поверхні:

  • не застосовуйте при видаленні скотчу та його залишків металеві щітки та абразивні порошки, бо вони можуть заподіяти подряпини;

  • не намагайтеся позбутися скотчу ножем, лезом та іншими гострими предметами;

  • не можна користуватися ацетоном та іншими розчинниками для видалення клею з матового скла;

  • не використовуйте лужні та їдкі кислотні засоби;

  • при використанні засобів перевіряйте їхню дію на непомітній ділянці.

Як позбутися слідів скотчу

Варіант №1

Максимально зніміть клейку стрічку руками, а далі використовуйте тупий ніж для масла, щоб позбутися залишків клею. Потім на сліди від скотчу нанесіть розчин соди з водою і м'якою губкою легенько втирайте його. Далі промийте чистою водою за допомогою м'якої тканини.

Варіант №2

Стійкі залишки добре піддаються дії оливкової олії, або будь-якої іншої. Потрібно нанести олію на сліди скотчу і залишити на 20 хв. Потім протирайте губкою до зникнення сліду. Добре змийте мильним розчином і протріть насухо чистою ганчіркою.

Варіант №3

Позбутися залишків стрічки допомагає ацетон, спирт або бензин. Лише потрібно тримати вікно злегка відкритим, щоб запах вивітрювався. Кілька крапель нанесіть на м'яку тканину і протирайте скло до повного зникнення слідів скотчу. Також важливо, щоб рідини не потрапили на пластиковий профіль та підвіконня.

Варіант №4

Надійний спосіб, але потребує багато часу. Просто довго протирайте сліди канцелярською гумкою. Так ви не подряпаєте скло і не завдасте пошкоджень.

Варіант №5

Дуже добре допомагає відтирати скотч, якщо попередньо його відпарити. Потрібно поставити місткість з окропом на підвіконня або потримати гарячий чайник до повного запотівання вікон. Тоді залишки відходитимуть набагато легше.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Після проведених процедур потрібно добре провітрити кімнату. Важливо знати, як провітрювати квартиру правильно взимку, щоб не наробити розповсюджених помилок.