Як почистити решітку гриля: буде, наче нова!

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото риба на грилю
Фото: https://bbq24.com.ua/ua/novosti-i-obzory/vybirayem-rybu-dlya-grilya.html

Фантастичний спосіб від задавненого нагару

Наближається час пікніків та відпочинку на природі. Тому потрібно заздалегідь подбати про необхідний посуд та приладдя, щоб ніщо не зіпсувало настрій та приготування страв. Будь-який гриль потребує очищення після приготування на ньому страв.

Смачні шашлики, риба на мангалі, овочі-гриль, стейки - для всього необхідна решітка. Але її так важко відмити від нагару, особливо, якщо не зробили це минулого сезону. Цікавим способом зробити решітку-гриль практично новою, поділився канал Ідеї для дому.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Кілька хвилин вільного часу, звичайні речі, які присутні на кожній кухні і ваша решітка сяятиме на сонці.

Що знадобиться для чищення

  • Вода;

  • сіль;

  • фольга;

  • лимонна кислота.

Як відчистити решітку гриля

Беремо один великий лимон та розрізаємо його наполовину. Одну половину щедро солимо і починаємо натирати решітку протягом 1-2 хвилин. Далі чекаємо 5-10 хвилин, щоб лимонний сік добре розчинив залишки їжі та нагар. Тоді з фольги скручуємо кульку і добре проходимося по всій решітці. Після цього потрібно промити її чистою водою. Ідеальна чистота і радість від процесу приготування їжі вам забезпечено. Залишається лише покласти продукти і насолоджуватися відпочинком.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У випадку, якщо під рукою не знайдеться лимона, а гриль потребує обов’язкового очищення, у пригоді стане звичайна цибулина . Адже її соком також можна чудово почистити решітку.