Готові до сезону пікніків? Як очистити гриль однією цибулиною - лайфхак

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото приготування шашлика і овочів на грилі
Фото: smachnonews

Простий спосіб очищення гриля

З потеплінням і весняним сонечком думки людей скеровуються на відпочинок на природі, ароматні шашлики та овочі гриль з хрумкою скоринкою. Якщо вже потекла слина від однієї уяви, то варто оглянути свій гриль та ретельно почистити його від нагару та залишків їжі.

Лише досить господарські та педантичні люди займаються очищенням гриля одразу після приготування їжі. Більшість залишає цю справу на потім та забуває до наступного разу. Як відмити гриль без хімічних засобів, розповідає thesavvymama.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Правила чищення техніки відрізняється залежно від того, який у вас гриль: аерогриль, електричний чи звичайний. Незмінним лишається одне - розпочинати чищення можна лише коли гриль повністю охолоне.

Якщо для приготування страв на пікніку ви користуєтеся звичайним грилем з решітками, ми розповімо, як найкраще його відмити без довгого тертя. Зараз можна придбати багато спеціальних засобів від нагару та сажі, але ми пропонуємо безпечний, швидкий і дешевий спосіб.

Що потрібно:

  • вода;

  • велика ємність;

  • цибуля;

  • паперові рушники.

Почекайте, поки решітки охолонуть повністю. Тоді покладіть їх у ємність, залийте водою та залиште на 1 годину. Далі розріжте велику цибулину навпіл та кожною половиною протирайте решітку. Цибулевий сік добре розчиняє жир та бруд. Якщо є залишки їжі, які не піддаються, потріть їх щіткою з м'яким ворсом. Після цього витріть насухо паперовими рушниками. 

Це улюблений спосіб очищення техаських гриль-майстрів, яким вони постійно користуються. Так вони завжди тримають його у чистоті та готовим до використання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про спосіб, який дозволить швидко відчистити давній нагар на сковорідці. У пригоді стане звичайна, навіть протермінована зубна паста.