Щоб нічого не заважало: як очистити аерогриль від залишків їжі

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Страви приготовані на грилю надзвичайно смачні, тому багато господинь надає перевагу готувати саме на такій техніці. Але відчистити прилад від залишків пригорілої їжі буває зовсім непросто.

Чистити гриль потрібно з обережністю, щоб не нашкодити покриттю. Можна використовувати спеціальні хімічні засоби, або скористатися надійними порадами досвідчених господинь. Як правильно мити гриль і як робити точно не можна, розповідає  grillshop.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Щоб нічого не заважало: як очистити аерогриль від залишків їжі - фото №1
Фото: palladium

Електрогриль - це прилад для приготування їжі на решітці, яка розміщена над нагрівальним елементом або (у закритому типі) між двома нагрівальними елементами. Цей пристрій використовується для прожарювання або випікання м'яса, овочів, риби. Бувають  контактні та безконтактні.

Як не можна мити гриль:

  1. У жодному разі не поливайте гриль водою. Це може призвести до зламання обладнання.

  2. Не використовуйте агресивні хімічні засоби та жорсткі щітки та металеві сітки.

  3. Також слід звернути увагу, що не можна повторно готувати на брудній решітці, адже надмірний шар нагару та жиру може зробити гриль непридатним до використання та спотворити смак продуктів.

Як очистити електрогриль від жиру, щоб не пошкодити покриття:

  • для чищення електрогриля його необхідно попередньо прогріти до температури 200-250+.

  • Далі, дати йому трохи охолонути, нанести засіб і ретельно пройтися по поверхні губкою, видаляючи залишки пригорілої їжі та жиру.

  • Протерти поверхню губкою та почекати, поки він  повністю висохне.

Якщо гриль забруднений жиром, потрібно покласти на нього паперовий рушник, зволожити його, закрити кришку притиснувши рушник і нагріти гриль. Потім вимкнути прилад і вийняти паперовий рушник. Далі достатньо просто витерти насухо губкою чи ганчіркою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, як прибрати застарілий жир і нагар на сковорідці. Ви здивуєтеся цьому простому і швидкому способу, при якому знадобляться продукти, які завжди під рукою.

Головне фото: moyo