Ніякої липкості на кухонних шафках: сода та оцет позбавлять неприємних слідів

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото жінка прибирає на кухні
Фото: redpost.com.ua

Прибирати на кухні можна з задоволенням

Добре відомо, що липкі та жирні плями на кухонних шафках потрібно добре терти з використанням потужних хімічних засобів. Щоб досягти хорошого результату, бажано робити це кілька разів поспіль. Та розумні господині знають свій дієвий секрет, як відмити кухню домашніми, досить дієвими інгредієнтами.

Липкий шар жиру та бруду, особливо зверху кухонних шаф дуже важко відмивається. Щоб захистити поверхні господині застеляють верхи газетами чи господарською плівкою. У боротьбі з липкістю та брудом гарно допомагає сода, оцет та олія, розповідає fakty.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що знадобиться для чищення

  • Оцет;

  • сода;

  • губка для миття посуду.

Як відчистити шафки від жиру

Потрібно взяти 100 г харчової соди, додати 50 мл оцту та розмішати до утворення пасти. Далі губкою нанести пасту на забруднені поверхні і залишити на кілька хвилин. Коли суміш розчинить жир, достатньо просто змити його вологою ганчіркою, без тертя.

Досить цікавим є застосування рослинної олії для боротьби з шаром жиру. Потрібно нанести губкою на шафки тонкий шар олії та залишити діяти на 10 хвилин. Тоді губкою протерти поверхні, а тоді мийним засобом промити ще раз. Потім витерти насухо.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як зробити, щоб на шафах не осідав пил. Такий цікавий спосіб допоможе під час прибирання у будинку.