Найпростіший метод стерилізації кришок на закрутки: на все про все треба всього 10 хв (ВІДЕО)

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото стерелізація кришок
Фото: колаж Хочу!

До сезону консервації можна починати готуватися вже

На ринках вже продається багато ягід, тому господині починають готуватися до сезону закруток. Шукаються найкращі рецепти, якими можна потішити домашніх та купуються банки і кришки для консервації.

Добре відомо, щоб банки гарно зберігалися та не здулися, потрібно добре та правильно простерилізувати кришки. Безліч порад на цю тему заслуговують на увагу, але найкращим та найпростішим способом стерилізації металевих кришок поділився YouTube-канал Нямкін-поради та рецепти.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Стерилізація шляхом кип’ятіння

Промиваємо металеві кришки. Ставимо каструлю з водою на вогонь та чекаємо, поки закипить. Далі опускаємо у ємність кришки та слідкуємо чи повністю вони покриті водою. Кришки мають знаходитися у каструлі мінімум 10 хвилин.

Такий спосіб дозволяє зробити кришки стерильними та використовувати їх для консервації. Пластмасові кришки також можна кип’ятити, але слідкувати, щоб температура води не перевищувала 80 градусів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Проте потрібно пам’ятати, що не лише кришки мають стерилізуватися, а й банки також. Одним з цікавих та швидких способів стерилізації банок є процес за допомогою кришки від каструлі.