Лайфхак на мільйон! Як не дати коту знищити вашу ялинку

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Раніше ми розповідали, чому кіт дере меблі у домі. Та подертий диван іноді ніщо на фоні поваленої новорічної ялинки. Щоб не провести різдвяно-новорічні свята, весь час збираючи розбиті скляні іграшки та ремонтуючи погризені гірлянди - ознайомтесь з цією статтею на HOCHU.ua.

Коти люблять гратися ялинковими іграшками і можуть ненароком перекинути й саму ялинку. Щоб цього не сталося, скористайтесь лайфхаком американки Ірен Олокко, про який пише ТСН.

Цей спосіб захисту ялинки від котячих лапок Ірен придумала випадково, завдяки одному зі своїх улюбленців - Віктору. Одного разу дівчина чистила на дивані мандарини і кіт одразу чкурнув геть. Коли настав час ставити зелену красуню, Ірен згадала про цей момент.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так, вона почала розкладати цитрусові у місцях, куди не хотіла, щоб дісталися її пухнасті улюбленці. Зокрема, вона розклала мандаринки навколо прикрашеної ялинки. І це спрацювало! Котики не підходили до неї та іграшок й близько.

Фото: @TheCCL
Фото: @TheCCL

Які ще способи допоможуть захистити ялинку від кота

  • Встановлюйте ялинку якомога вище, щоб ускладнити коту можливість до неї дістатися. Також можна поставити новорічне дерево у кімнату, до якої у пухнастика не буде доступу.

  • Обгородіть ялинку чи обмотайте її плівкою.

  • Розвішуйте прикраси на метр вище від підлоги, щоб зменшити котикові спокусу погратися ними.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Важливо, щоб дерево було міцно закріплене й ви регулярно прибирали гілки, які падають на підлогу. Також варто забути про скляні іграшки та “дощик”, які зазвичай викликають у тварини цікавість.

Також раніше ми писали, як правильно гладити кота чи собаку. Більшість господарів впевнені, що тактильний контакт до вподоби їхнім улюбленцям. Але нерідко вони дуже помиляються.

Фото: 24tv.ua