Коти навчилися нас розуміти! На які слова в улюбленця зазвичай виникає реакція (ВІДЕО)

Домашні тварини
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Вченим вдалося з'ясувати, що домашні коти здатні зрозуміти людську мову й пов'язувати окремі слова з певними діями та предметами. На що здатен реагувати ваш котик, розуміючи значення сказаних вами слів - розповідаємо далі!

Нещодавно японські науковці довели , що кішки можуть не тільки розуміти людську мову, а ще й пов'язувати назви деяких предметів з певними словами. Ваш котик може запам'ятати до 100 слів. Проте рівень інтелекту в різних особин, звісно ж, відрізняється, як і в людей.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Які слова людською мовою розуміють коти?

Коти навчилися нас розуміти! На які слова в улюбленця зазвичай виникає реакція (ВІДЕО) - фото №1

Їсти . Коли ви кличете свого улюбленця поїсти й кричите йому щось на кшталт: "Їсти!", "Пора поїсти!", "Іди їж!" і т.д., котик прибігає, бо розуміє, про що йдеться.

Його ім'я . Багато пухнастиків знають своє ім'я, бо звикли до нього так само як і ви свого часу. Кіт розуміє, що кличуть саме його, тому і реагує.

►  Ні / не можна / припини. Котики  розуміють цю команду, особливо, якщо у вас при цьому змінюється інтонація. Зазвичай тваринка припиняє робити те, чим займалася до вашого вигуку.

Ходи сюди.  Пухнастик знає, що ви його кличете до себе, коли кажете: "Іди сюди", "Ходи до мене" чи інші подібні фрази.

Та варто зауважити, що найліпше котячі все-таки розрізняють інтонацію. По вашому голосу тваринка може зрозуміти ваш емоційний стан: ви злі, сердиті, засмучені чи навпаки - радісні й задоволені чимось.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Більше про супер-здібності котів - у сюжеті "Сніданку з 1+1":

Раніше ми розповідали, чому коти так люблять коробки.  Експерти мають щонайменше 6 причин, про які вам варто знати, щоб краще розуміти свого улюбленця!

Головне фото: purina