Робіть це частіше: прості речі, які покращують життя вашого котика

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Ви будете здивовані, але зробити життя вашого домашнього улюбленця кращим та цікавішим досить легко. Що для цього потрібно - розповідаємо у цьому матеріалі на HOCHU.ua. Також не забувайте й про безпритульних тварин - у цій статті ми розповідали , як врятувати їх від морозів.

Деякі господарі вважають, що погодувати тварину, прибрати її забруднений лоток, погладити та купити нову іграшку - це все, що потрібно для щасливого життя їхніх улюбленців. Але це далеко не так!

Згідно з Jaw-Dropping Facts, турбота про тварину має включати ще ряд пунктів , про які пишемо нижче. Зробіть це для вашого пухнастика, щоб покращити якість та урізноманітнити його життя.

Як покращити життя улюбленого котика

Не просто гладьте, а робіть масаж

Як і люди, коти можуть відчувати напруження. Масаж допоможе позбутися його. Головне, не перестаратися з тиском.

Чухайте підборіддя

Пухнастики дуже люблять, коли їх гладять саме у цій зоні.

Фото: today.ua
Фото: today.ua

Розставляйте речі улюбленця по дому

Не розташовуйте їх в одному кутку помешкання. Так, тварини вважають туалетні лотки, лежаки та дряпки показниками своєї території. Чим більше котячих речей буде навколо, тим безпечніше та впевненіше буде почувати себе улюбленець.

Вносьте різноманітність у харчування

Котам також може набриднути щодня їсти одне й те ж саме. Також це не дозволить тварині стати вибагливою: коти, які їдять лише один вид їжі, частіше відмовляються скуштувати інший.

Пригощайте улюбленця смачненьким

Є продукти, від яких навіть найвибагливішим котикам дуже складно відмовитися (яйця, риба тощо). Підгодовуйте ними улюбленця, проте не часто, інакше він може відмовитися від звичайного корму на користь ласощів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Створіть ігрову зону

Щоб кіт не нудьгував та почував себе щасливішим, побудуйте конструкцію, по якій він може лазити чи стрибати.

Купуйте нові іграшки

Робіть це, враховуючи уподобання вашого пухнастика. Але пам’ятайте, що давати ними гратися потрібно дозовано - як і дітям, тваринам вони теж можуть швидко набриднути.

Облаштуйте місце для спостережень

Найкраще розмістити підстилку на підвіконні, оскільки це дозволить коту спостерігати не лише за подіями у квартирі, але і за її межами.

Забезпечте коту контакт з водою

Пухнастики дуже люблять плескати лапою по струменю води. Тож можете періодично відкривати кран і дозволяти тварині гратися з водою. Або ж придбайте спеціальний фонтанчик, тоді вона не лише гратиметься, а й частіше питиме воду.

Увімкніть коту телевізор

Перегляд відеороликів з іншими тваринами чи птахами забезпечує інтелектуальну стимуляцію та підтримує розумову активність улюбленця.

Регулярно обрізайте кігті

Це дозволить тварині звикнути до процедури, а також запобіжить загинанню кігтів в подушечки лап та збереже ваші м’які меблі.

Розмовляйте з улюбленцем

Спокійний та м’який голос господаря допомагає тварині розслабитися й заспокоїтися.

Фото: zn.ua
Фото: zn.ua

Забезпечте якісний відпочинок

Оскільки коти сплять 12-16 годин, подбайте про те, щоб ліжечко улюбленця було м’яким, а також стояло у теплому місці якомога далі від протягів.

Проводьте час разом

Котам подобається гратися з людьми, тож намагайтеся щодня приділяти час улюбленцю. Найкраще для спільних ігор підходять котячі вудки та плюшеві мишки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Регулярно відвідуйте ветеринарну клініку

Щорічний огляд у фахівця дозволить вам впевнитися, що тварина здорова. Оскільки сама вона повідомити про те, що її турбує, не взмозі.

До речі, про відпочинок кота на підвіконні. Зважайте, що це не завжди безпечно. У цій статті пишемо про пов’язані з цим застереження.

Фото: 24tv.ua