Пережити зиму: як врятувати безпритульних пухнастиків від морозів

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Раніше ми писали, що у січні Україну накриють сильні морози та хуртовини. І якщо у домашніх улюбленців є ви, турботливі господарі, які можуть подбати про них та захистити від замерзання, то у бездомних тварин ситуація критична…

Як зазначають ветеринарні лікарі, 70% безпритульних тварин навіть не досягають віку двох місяців, а 50% тих, хто все ж залишився, зазвичай не доживають і до двох років. Так, більшість пухнастиків гине саме в холодну пору року.

Яка температура є небезпечною для тварин

Критичною температурою для котів, які мешкають на вулиці, є -15°C. При температурі -20°C голодна тварина гине вже через 40 хвилин. Першими обморожуються вушка та хвіст пухнастика, потім лапки, а потім й все тіло тварини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Фото: freepik.com
Фото: freepik.com

Як допомогти котикам пережити зиму:

► Підгодовувати безпритульних тварин взимку слід їжею, що містить багато білка та риб’ячого жиру. Додатково варто ввести в раціон вітаміни E та D.

► Котячі будиночки слід розташовувати не на підлозі, а над землею. Так, більшу частину тепла “забирає” саме вона, а не вітер.

► Сам будиночок має бути достатньо великим, щоб кішці було зручно лежати, але водночас з невеликими дверима, щоб “не виходило” тепло.

► Не варто проганяти безпритульних тварин з магазинів, під’їздів та офісів на вулицю, особливо у морози. Не маючи змоги захиститися від сильного вітру та снігопадів, вони швидко гинуть.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали, чи безпечно спати котам на підвіконні. Візьміть до уваги ці застереження!

Фото: ukr.media