Оце так дубак! Як безпечно вигулювати пухнастиків у морозні дні

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Україну накрили морози. Це справжнє випробування не лише для безпритульних тварин , а й домашніх улюбленців. Як на них впливають різкі перепади температур, коли ви виводите пухнастика з теплої квартири на мороз - пишемо у цій статті на HOCHU.ua.

Для котів та собак комфортною є температура 15-20°C - саме за таких умов можуть нормально функціонувати механізми, що відповідають за терморегуляцію в організмах тварин. Тож різка зміна температури може негативно вплинути на самопочуття та здоров’я вашого улюбленця.

З тепла в холод

Коли ви виводите кота чи собаку на мороз, вони переживають температурний шок від різкої зміни температури. Як з азначають спеціалісти ветеринарного центру “Animal Clinic”, за таких умов терморегуляторні механізми пухнастиків можуть не витримати навантаження, через що тварина може застудитися. Особливо чутливими до переохолодження є малеча та породи короткошерсті породи.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також температурні перепади можуть призвести до запалення сечового міхура та нирок, захворювань вух. Не менш небезпечне й переохолодження суглобів - воно може спровокувати появу артриту.

Фото: freepik.com
Фото: freepik.com

Як зробити зимові прогулянки з улюбленцем безпечними:

  • Під час зимових прогулянок тварина має багато рухатися.

  • Якщо стовпчик термометра показує  нижче 0°C, скоротіть час прогулянок до мінімуму.

  • Якщо на вулиці ллє дощ чи падає мокрий сніг - почекайте, поки вони закінчаться, і вже тоді виводьте тварину на прогулянку.

  • Не дозволяйте улюбленцю сидіти чи лежати на холоді (асфальт, сніг, крига).

  • Одяг та взуття для улюбленця - не данина моді, а необхідність. Ці речі здатні захистити вашого котика чи песика від опадів та холодного асфальту.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали про прості речі, які покращують життя вашого котика. Робіть це частіше!

Фото: freepik.com