Як зрозуміти незвичайні знаки, що подає ваш котик: інструкція для господаря

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Не завжди коти проявляють прихильність у зрозумілий власникові спосіб, як от муркотіння . Що ще може свідчити про любов тварини до вас - читайте далі. 

Якщо ви прагнете впевнитися в любові вашого улюбленця, зверніть увагу на мову його тіла. Як розшифровувати сигнали котика - пояснюють автори Youtube-каналу ADDPETS.

Кусає - значить, любить

Трапляється, що ви намагаєтеся погладити кота, а він у відповідь вас кусає. Відразу ж напрошується думка, що тварині неприємні ваші дії або, якщо водночас вона видає жалібне нявчання, у неї щось болить. І це так.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Але виявляється, що іноді кіт кусає господаря за руки під час погладжувань, щоб показати свою любов. Це пов’язано з тим, що пухнастики нерідко покусують одне одного під час гри, щоб продемонструвати свої теплі почуття.

Фото: lfriend.com.ua
Фото: lfriend.com.ua

Увага на хвіст та очі

Також свідченням любові котика є його тертя об вас головою та боками. Нерідко цей процес супроводжується муркотінням.

Не менш красномовним може бути й хвіст улюбленця: якщо він витягнутий вгору, а на кінці трішки загнутий - це говорить про те, що кіт дуже радий вас бачити. Також зверніть увагу на очі тварини: повільне моргання це на кшталт котячого поцілунку.

Потреба влягтися на людині зверху 

Коти вилазять на господаря, щоб поспати, не лише тому, що їм так зручно або є бажання зігрітися. Іноді такі дії улюбленця свідчать про недостатню увагу з вашого боку або прояв котом довіри та любові.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали, чим небезпечне нехтування гігієною мисок тварини. Більше про це - читайте у цій статті .

Фото: ocdn.eu