Про що говорить погляд кота: вчимося розуміти свого пухнастика

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Кіт, фото
Фото: freepik.com

Очі кота - це складний інструмент спілкування

Раніше ми писали, як визначити характер кота за формою подушечок його лап. Тепер розповімо, як по одному котячому погляду зрозуміти, що відчуває ваш улюбленець.

Котики навіть через погляд можуть демонструвати свої почуття та потреби. Так, фахівці центру “Animal clinic” розповіли про найпоширеніші значення котячого погляду. Їх розуміння сприятиме покращенню ваших з улюбленцем взаємовідносин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Кіт, фото
Фото: freepik.com

Що значить котячий погляд

Любов та прихильність. У такі моменти улюбленець дивиться на господаря широко відкритими очима. Також це може бути способом залучення вашої уваги.

Спілкування. Пухнастики використовують свій погляд, щоб спілкуватися з іншими котиками або людьми. Наприклад, вони можуть демонструвати домінування, дивлячись прямо в очі, або підкорення, якщо дивляться в бік.

Цікавість. Коли вашого улюбленця щось зацікавило, його зіниці починають розширюватися, щоб дозволити потрапити в очі більшій кількості світла. Це допомагає тварині краще бачити об’єкт, до якого вона проявляє цікавість.

Страх. За цього відчуття зіниці кота звужуються. При цьому в очі потрапляє менша кількість світла - це допомагає краще бачити в темряві, де тварина може відчувати себе більш захищеною.

Агресія. Про її прояв свідчить прямий погляд прямо в очі. Таким чином кіт попереджає, що людині або іншій тварині краще не підходити.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, коли варто бити тривогу через те, що кіт відмовляється від їжі. Більше про це - у цій статті .