Яким собакам потрібен намордник та як його обрати: поради експерта

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Собака в наморднику, фото
Фото: bukinfo.com.ua

Намордники потрібні для покращення якості життя улюбленця та безпечних і приємних прогулянок

Раніше ми пояснювали, як визначити, чи не затовстий ваш песик. А у цій статті розповімо про завдання такої амуніції як намордник.

Намордник допомагає убезпечити собаку під час прогулянок, а також подбати про безпеку та комфорт людей навколо. Більше про те, коли й навіщо потрібен намордник розповіла експертка з поведінки собак Аляска Варьєва.

Для чого потрібен намордник

► Підбирання з землі

На жаль, деякі собаки поводять себе під час прогулянки як пилососи. І все б нічого, але часом тварина може вхопити до пащі щось неїстівне, отруйне та небезпечне. Тож якщо ваш пес має схильність до підбирання, а вивчення навички не підбирати все на шляху - ще у процесі, тоді варто використати намордник. Це допоможе подбати про здоров’я улюбленця і не підкріплювати погані звички.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

► Прояв агресії

При роботі з агресією, реактивністю та охороною намордник є необхідною амуніцією, оскільки дозволяє убезпечити себе та людей навколо. Також деякі породи собак мають обов’язково вигулюватися у намордниках згідно з чинним українським законодавством. І це правило, а не рекомендація.

Собака в наморднику, фото
Фото: rayon.in.ua

► Небажана поведінка

Намордник надає можливість безпечно будувати альтернативний досвід в житті собаки без підкріплення небажаної поведінки.

Проте експертка наголошує, що намордник не є розв'язанням проблеми поведінки. Він лише служить допоміжним інструментом в роботі з ними.

Як обрати правильний намордник

  • Амуніція має бути виконана з приємних матеріалів. Також вона має відповідати розміру собаки й ні в якому разі не давити чи натирати.

  • У собаки має бути можливість відкривати пащу у наморднику, оскільки це важливий процес терморегуляції.

  • Медичний намордник не підходить для регулярного та тривалого використання. Це пов’язане з тим, що він створює дискомфорт та обмежує процес терморегуляції.

  • Щодо намордників для непідбору, то тут важливо, щоб в ньому тварина дійсно не мала можливості щось підібрати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали, як допомогти песику не стресувати через похід до ветеринара. Більше про це - читайте у цій статті .