Чи можливо розпізнати характер котика по забарвленню його шерсті? Науковці дали відповідь

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Рудий кіт, фото
Фото: odessa-future.com.ua

На більшість досліджень щодо цього питання вплинула людська упередженість

Раніше ми писали, як визначити характер кота за формою подушечок його лап. Тепер пропонуємо зробити те саме, тільки цього разу поглянувши на забарвлення шерсті улюбленця. Дехто вірить, що її колір дійсно впливає на характер кота. Пропонуємо ознайомитися з думкою науковців з цього приводу.

Деякі люди пропагують думку, що характер кота можна розпізнати за забарвленням його шерсті. Завдяки так упередженням шириться думка, що руді коти - дурні, водночас чорні - дуже розумні, а ось тварини черепахового забарвлення мають вольовий характер.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як зазначає Фокус з посиланням на Inverse, ця ідея не нова. Ще у 2012 році було проведене дослідження, як люди сприймають кішок. Виявилось, що вони вважають рудих пухнастиків більш доброзичливими, а черепахових - відчуженими й нетерпимими.

Та проблема в тому, що всі ці висновки засновані на людських переконаннях.

Що кажуть науковці

Насправді ж характер улюбленця залежить не від забарвлення його шерсті, а від породи. До прикладу, одне з досліджень показало, що британські короткошерсті кішки найрідше прагнуть контакту з людьми, водночас девон-рекси - найчастіше. Але інша робота вчених виявила відмінності всередині порід, а саме - що порода тварини не може повністю пояснити її характер.

Британський короткошерстий кіт, фото
Фото: segodnya.ua

На жаль, обидва дослідження також не виключають упередженість людини, що, ймовірно, вплинула на результати.

Тож що впливає на характер пухнастика? Експерти вважають, що це навколишнє середовище та те середовище, в якому росла тварина. Наприклад, якщо кошеня не мало контакту з людиною у віці до 9 тижнів, швидше за все, воно буде тривожне та уникатиме людей та інших тварин. Також на характер кота впливає час, який він провів з матір’ю.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, про що говорить погляд кота. Детальніше про це розповідаємо у цій статті .