Пес або кіт почав кашляти? Чому це тривожний дзвіночок для господаря

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Кіт кашляє, фото
Фото: faunamarket.com

Кашель в улюбленця - привід для звернення до фахівців

Коли у тварини з’являється кашель, це не можна ігнорувати. Чому це привід негайно звернутися до ветеринарної клініки - розповідаємо у цій статті. Також нагадуємо про інший наший матеріал, в якому ми писали, як зробити візит туди комфортним для котика.

Як і у людей, у собак та котів також може з’являтися кашель. Про найпоширеніші причини цього явища розповіли фахівці клініки “Animal Clinic”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так, кашель у домашніх улюбленців може бути симптомом певних серйозних захворювань, а тому його не можна ігнорувати та займатися самолікуванням тварини.

Чому собака або кіт кашляє

Захворювання верхніх дихальних шляхів. Спричиняти появу кашлю у тварин можуть такі хвороби, як трахеїт або бронхіт.

Алергічні реакції. Пил, пилові кліщі, пилок можуть викликати алергію, яка, своєю чергою, може проявлятися кашлем.

Кіт нюхає квіти, фото
Фото: ogo.ua

Дратівливі речовини. Подразнювати дихальні шляхи та викликати кашель можуть дим цигарок, різкі запахи чи хімічні речовини.

Холодне повітря або перепади температури. Так, тварини можуть почати кашляти на холодному повітрі через подразнення дихальних шляхів.

Вроджені та набуті патології. Список можливих діагнозів тут обширний. Наприклад, дрібним породам собак властивий колапс трахеї.

Інфекції та інвазії. Якщо організм тварини уражений глистами або грибком вона також може почати кашляти.

Чужорідне тіло. Іноді трапляється, що кіт або собака вдихає дрібний предмет. Через травмування дихальних шляхів та виникнення запалення може з’являтися, зокрема, і кашель.

Новоутворення. Поява доброякісної або злоякісної пухлини може стати причиною кашлю (іноді навіть хронічного).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не забувайте, що відкрився сезон полювання кліщів на ваших домашніх улюбленців. Як вберегти улюбленця від цих паразитів - читайте тут .