“Жива кухня” — новий тренд інтер'єру 2024 (ФОТО)

Дизайн та інтер'єр
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Затишна кухня, фото
Фото: Saima designs

Дизайнери представили оновлений варіант кухні, де можна не тільки готувати страви та їсти, а і відпочивати

У світі дедалі моднішими стають кухні, де можна розслабитися. Поки щось вариться чи печеться, тепер не обов'язково виходити до зали чи спальні, аби перепочити. Раніше ми писали, як можуть виглядати темні кухні , а тепер розкажемо, що таке “жива кухня”.

Кухню прозвали “живою”, тому що на ній тепер можна і відпочити, і почитати, і подивитися кіно. Дизайнери показали, які 3 нюанси потрібно додати до інтер'єру, аби стандартна радянська кухня перетворилася на ультрамодну, зручну та затишну кімнату.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

М'які стільці

Зручніші та затишніші — стільці або табуретки, покриті м'якими подушками. Якщо у вас на кухні немає кутового диванчика, зробіть із місця для сидіння комфортні крісла, на яких можна розслабитися.]

М’який куточок на кухні, фото
Як зробити живу кухню

Бар

Облаштуйте в кухні мінібар. Не завжди потрібно вести гостей у залу. Якщо прийшла одна подруга, відпочити можна і в кухні.

Келихи, фото
Фото: buzzfeed.com
Мінібар на кухні, фото
Фото: i1.wp.com

Зона релаксу

Виділіть окреме місце у кінці робочої стільниці, або організуйте міністолик, на якому ви будете пити чай або каву з улюбленої чашки. На це місце поставте вазон, статуетку чи декоративні свічки, які додадуть затишку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Місце для кави, фото
Фото: Becca Nintzel
Частина кухні, оформлена для пиття кави, фото
Фото: boredpanda.com

Раніше ми писали лайфхаки для інтер'єру маленької кухні. Для вас — корисні поради від дизайнерів, які підкажуть, як облаштувати невелике приміщення так, аби туди все влізло, і було гарно.