Кухні темних відтінків: стильний тренд інтер'єру 2024 (ФОТО, ВІДЕО)

Дизайн та інтер'єр
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Темно-коричнева кухня, фото
Фото: instagram.com/bilion.home/?img_index=3

Експерти показали, як можна зробити кухню в темних відтінках

Дизайнери розвіяли міфи стосовно того, що темні кольори візуально зменшують простір приміщення. Річ у тому, що правильний підбір темних відтінків ніколи цього не зробить. Раніше ми писали про меблі кольорів веселки, а тепер розкажемо, як може виглядати темна кухня.

Якщо ви любите контрастні та водночас темні кольори, обирайте їх для своєї кухні. Не бійтеся, якщо приміщення дуже маленьке. Правильне оформлення інтер'єру не зменшить його візуально. Головне — дотримуватися основних правил.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Підлога, стеля та стіни повинні бути однотонними і максимально світлими. Наприклад, білі, молочні, пастельні ніжно-рожеві кольори. На стіні доречно виглядатиме прямокутне дзеркало, яке висить вздовж. Розмістіть його так, аби воно відображало світло. Бездоганний варіант, якщо таких дзеркал буде 3. Вони візуально збільшать простір і водночас будуть дублювати розкішні темні відтінки кухонних меблів.

У темних кольорах можуть бути саме меблі, стільниця та кухонні стільчики. Стіл і штори найкраще обирати максимально прозорі, або під стіни. Натомість ролети можна повісити такі ж темні, як кухня.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зверніть увагу на оздоблення. Дрібні деталі можуть містити темні відтінки. Наприклад, темні горщики для вазонів, рамки картин, годинник, мозаїка на кухонному фартуху, посуд і рушники.

Раніше ми писали про нестандартні світильники у вигляді гігантських квітів. Для вас — доступний покроковий майстер-клас, як зробити таке розкішне додаткове освітлення.