Не викидайте: диво-компонент, який зробить “магію” на ваших грядках

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, чим підживити смородину у листопаді. Тепер ділимось порадами щодо приготування чудового добрива, яке точно сподобається вашим рослинам. Воно готується з такого “сміттєвого” продукту, як бананова шкірка.

Шкірки від бананів дуже корисні для рослин. Вони містять в собі багато поживних елементів, які впливають на розвиток городніх культур. Шкірки можна збирати всю зиму й засушувати до весни, а вже навесні удобрити грядки та квітники. Як це добриво приготувати, розповіли на порталі ProstoWay .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Щоб підгодувати молоді дерева та кущі корисними речовинами, шкірки від бананів треба дрібненько нарізати й покласти їх під деревцями, а згодом - змішати із землею. Таке підживлення проводять навесні.

Шкірки корисні і для клумб та грядок. Для них слід приготувати добриво. Крім основного компонента, вам знадобиться кавова гуща або яєчні шкаралупи. Шкірки треба нарізати дрібно, змішати їх з яєчною шкаралупою або кавовою гущею. Цю суміш слід розкласти під рослинами й присипати землею.

Можна удобрити і кімнатні рослини. Для цього зі шкірок треба зробити настоянку. Шкірки заливаємо водою та залишаємо на 3 дні, щоб настоялися. Після цього отриманим настоєм требам поливати рослини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Саме тому шкірку не варто викидати. Також ми розповідали, як підготувати до зими садовий інструмент.