Шлюмбергера: що зробити з декабристом, щоб він зацвів перед новим роком

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, які кімнатні рослини цвітуть взимку . Один із них - кактус шлюмбергера, який ще називають декабристом.

Але щоб декабрист зацвів, потрібно створити йому відповідні умови. Детально про них розповіли на Ukr.Media .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перш за все, велике значення для рослини має освітлення. Зігокактус не любить прямих сонячних променів. Щоб рослина не постраждала, розмістіть горщик з квіткою на східному або західному вікні. Ще один вихід - притінити рослину. Вона швидше росте і нарощує бутони при розсіяному світлі.

А ще декабрист це рослина короткого світлового дня. Цвістиме він лише тоді, коли світловий день буде 8-10 годин.

Можна і стимулювати цвітіння декабриста. Для цього температуру повітря потрібно знизити, а потім повернути до вищих позначок. На деякий час рослину слід перенести в прохолодне приміщення з температурою близько 12-14 градусів.

Коли з’являться бутони, шлюмбергеру повертаються у теплу кімнату. Приблизно через 1,5 місяця почнеться і цвітіння. Оптимальна температура для рясного цвітіння - 15-20 градусів.

Також поштовхом до цвітітння може стати зміна режиму поливів. З березня по серпень рясно поливають і підживлюють. З середини осені у декабриста починається період спокою. У цей час слід прибрати підживлення, а полив скоротити до двох разів на місяць. Якщо земляна грудка не встигає висихати, можна поливати ще рідше.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зігокактус любить обприскування і тісний горщик. Вважається, що хатка для декабриста має бути втричі меншою за довжину стебла. Також ми розповідали, куди слід переставити взимку заміокулькас .