Садівники роблять це у грудні: що посіяти по снігу, щоб навесні мати квітучий сад

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, які роботи дачника чекають взимку. Серед них і мінімальний догляд за садом. А якщо ви вирощуєте не лише овочі, а й тішитесь квітам, взимку слід зробити ще дещо.

А саме - посіяти по снігу квіти. Це істотно полегшить весняні городні роботи, а також заощадить місце для розсади. А ще такі рослини будуть сильнішими і витривалішими. Разом із Ukr.Media ділимось переліком.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Волошки

Колись вони вважались бур’янами, але зараз їх багато хто висіває. Варто зробити це у грудні, по снігу - коли шар покриву буде у 20-30 см завтовшки, а земля попередньо розпушеною. Насіння кладуть у борозни, присипані снігом, а зверху прикривають ґрунтом з живильною складовою і знову присипають снігом.

Зійдуть волошки навесні. Квітнути, швидше за все, будуть через рік.

Календула

Насіння календули вимагає глибокої висадки. Тому до того, як ґрунт замерз, у обраному місці робляться борозни у 3-5 см завглибшки. Вже після морозів у них закладають насіння календули. Зверху насіння прикривають сумішшю землі, компосту і піску.

Гвоздика китайська

Ця рослина багаторічна та морозостійка. Навіть сіянці здатні витримувати холоди до -5°, а насіння ще менш вибагливе. Його можна сіяти у обраному місці, як тільки встановиться стабільний легкий мінус.

Гвоздика не полюбляє застійну вологу. Тому для неї варто обрати ділянку, на якій не затримується вода під час танення снігу.

Левиний зів

Цей гарний однорічник після зимової висадки почувається чудово. Дрібне насіння висівають у заздалегідь підготовані неглибокі борозенки, де є ущільнений ґрунт. Зверху це місце прикривається невеликою кількістю сухої землі і присипається снігом.

Космея

Ця квітка зовсім невибаглива. Часто її насіння опадає і сходить самотужки. Оберіть для неї рівну ділянку. Сіяти насіння можна на початку зими по снігу. Сходи з'являться навесні, як тільки буде триматись стійка плюсова температура.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дачники радіють снігу – адже це гарне укриття для землі та рослин. Ми розповідали, як його затримати на ділянці.