Справжній скарб: поради досвідчених дачників, які допоможуть затримати сніг на городі

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, які роботи чекають на дачників на початку зими. Тепер ділимось порадами, які допоможуть затримати сніг на ділянці.

В Україну прийшла справжня зима зі сніговою хуртовиною. І цьому дуже радіють досвідчені дачники, адже сніг – це гарне укриття для землі та рослин. Разом із порталом “Апостроф” розповідаємо, як його затримати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сніг захищає землю від глибокого промерзання, а коріння рослин - від пошкодження. Також він надійно оберігає озимі посіви та корені багаторічних рослин від різких коливань температури повітря. Саме тому варто зробити все, щоб сніг якнайдовше лежав на городі та в саду.

Перш за все, якщо ви чистите доріжки від снігу - не згрібайте його безцільно. Сніг з доріжок слід вивезти на грядки.

За допомогою снігового покриву можна захистити молоді дерева. Для цього беріть картон та нарізають на широкі смуги. З них слід спорудити навколо стовбура короб, скріпивши його дротом чи скотчем. Конструкція буде затримувати опади, діючи і як укриття, і як "глечик" з водою під час відлиги.

У міжряддях саду потрібно розкидати великі гілки або пучки хмизу. Вони будуть затримувати сніг.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також варто провести підгортання штамбів дерев, щільно утрамбовуючи снігову масу - так до стволів не дістануться миші та зайці. Втім, пухкий шар краще триматиме тепло, тож мишей можна відлякати іншими засобами.