Поради, що допоможуть виростити троянду з гілочки: живцювання від А до Я

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, які рослини можна садити в холодному саду. Тепер детально розглянемо процес перетворення гілочки троянди на кущ.

Перш за все, слід подбати про “посадковий матеріал”. Сортові троянди, привезені з теплих країн або вирощені в теплицях, погано зимують у наших краях просто неба. На порталі “Школа Життя” радять садити троянду, вирощену у нашому кліматі. Так більша ймовірність, що вона приживеться.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Для живцювання слід обирати найкращі пагони з здерев’янілим стовбуром. Вони повинні бути товстенькі, але не грубіші, ніж олівець.

Як підготувати троянду для живцювання

Живці нарізаємо із середньої частини пагона. Обрізаємо гілочку трохи нижче нижнього листа і трохи вище за верхній. Видаляємо шипи та обрізаємо все листя, крім верхніх двох. Нижній зріз бажано присипати засобом, який стимулюватиме ріст коренів.

Куди висаджувати живці

Земля для посадки живців троянди повинна добре зберігати вологу і добре пропускати повітря. Можна використовувати суміш торфу та піску. Після висаджування їх слід накрити плівкою, скляною банкою, пластиковою пляшкою.

Живці рекомендується садити на 1-2 см. Слідкуйте, щоб листки живців не стикалися один з одним. Парничок повинен бути досить теплим, але не знаходитися під прямим сонячним промінням.

Постійно стежте за живцями. Земля в парнику не повинна пересихати, тому її треба періодично оббризкувати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Орієнтовно через 2-3 тижні у живців троянди мають з’явитися перше коріння. Також ми розповідали, які кімнатні квіти цвітуть взимку.