Посадіть ці дерева на дачі біля туалету - і забудете про мороку з відкачуванням

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, які культурні рослини на дачі можуть рости у півтіні . Тепер ділимось порадами щодо того, які дерева потрібно обов'язково посадити біля дачного туалету.

Як відомо, власникам ділянок з туалетом на вулиці постійно доводиться мати справу з відкачуванням вигрібної ями. Це не лише недешево, але й не дуже приємно.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Заняття це досить дороге, та й, погодьтеся, не дуже приємне. Вирішенням проблеми можуть стати деякі дерева. Про них розповідаємо разом із ProstoWay .

Які дерева-насоси можна посадити біля туалету

Так ці рослини прозвали тому, що вони мають величезну кореневу систему. Вона чудово справляється з відкачуванням з ями води, а органічні відходи використовує як харчування. Найпродуктивніші в цьому плані дуб (500 л/добу), тополя (400 л/добу), верба (250 л/добу) та береза (200 л/добу).

Зверніть увагу, що допомогти з відкачуванням можуть дерева, які виросли достатньо та нарослити велику кореневу систему. А молоденьким саджанцям знадобиться час, за який вони наростять коріння.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дерева, які ви садите з особливою метою, повинні бути на відстані 10-15 м від туалету. Тоді коріння, що розростеться, не порушить цілісність споруди. Також ми розповідали, чим підгодувати птахів взимку .