Навіщо досвідчені садівники взимку зносять на город ялинове гілля: несподіваний лайфхак

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, які роботи чекають на дачника на початку зими. Тепер ділимось хитрим способом, який допоможе вкрити город і вберегти корені рослин від замерзання.

Досвідчені садівники обирають для цього ялинове гілля. Воно добре захищає від виморожування. Про це розповіли на Ukr.Media .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ялинове гілля дає надійний захист від холоду, що важливо для рослин, коріння яких розташоване близько до поверхні. Зокрема це озимі цибуля і часник, полуниця. Також воно додатково ізолює, при цьому не накопичуючи вологу і не гниючи.

Також укриття ялиновим гіллям захищає дерев'янисті стебла рослин. Це важливо для троянди, винограду тощо. А ще колючі голочки — це надійний захисний бар'єр від мишоподібних гризунів і зайців. Тому ялиновим гіллям найчастіше викладають землю довкола молодих саджанців, спрямовуючи голочки вниз.

Хороше гілля для укриття — це здорова гілка, що має насичено зелений або синюватий колір хвої. Зазвичай такі гілки пружні, прямі або злегка вигнуті, без явних пошкоджень або деформацій.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Гілки повинні бути рівномірно зеленими. Тоді вони точно всю зиму будуть надійним щитом для ваших рослин. Також ми розповідали, як захистити дерева від липкого снігу.