Дерево з кісточки: як виростити лимон у горщику на підвіконні

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як виростити ароматну мелісу вдома. Тепер розповідаємо, як проростити і посадити лимонну кісточку.

Як і всі цитрусові, лимон можна посадити з кісточки й зовсім нескладно виростити вдома у горщику. На ProstoWay у подробицях розповіли, як правильно це зробити.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як виростити лимон

Перш за все, слід подбати про посадковий матеріал. Виберіть насінинки з великих плодів. Бажано для цього мати великі гарні лимони. Їх не потрібно замочувати, можна одразу садити у ґрунт. Лимон невибагливий, тож підійде звичайний квітковий ґрунт. Не забудьте про дренаж.

Насінинки заглиблюємо на 1 сантиметр, а відстань між ними робимо 5 см. Регулярно поливаємо, також хорошим рішенням буде накрити склом або плівкою. Горщики ставимо у світле місце. Вже через 14 днів насінинки повинні прорости. Оптимальна температура для вирощування повинна становити – 18-22 градуси.

Коли лимони проростуть і трохи зміцніють, виставляємо їх на вікно, яке виходить на південь. Лимони не люблять змінювати місце, де стоять.

Раз на рік їх бажано пересаджувати у більший горщик. Плодів із власноруч посадженого лимона дочекатися цілком можливо, особливо з правильним доглядом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А навіть якщо ні, лимонне дерево дуже красиве, тож така кімнатна рослина точно додасть вам затишку. Також ми розповідали про цікавий спосіб вирощування на підвіконні зеленої цибулі .