Не люблять просторі горщики:  відомо, які кімнатні рослини треба посадити в тісні вазони

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, які рослини будуть добре себе почувати у ванній кімнаті. Тепер ділимось тонкощами пересаджування вазонів, які для багатьох виявляються несподіванкою.

Річ у тім, що часто квітникарі під час пересадки кімнатних квітів та декоративних рослин роблять помилку. Все через упередження, що всі декоративні культури люблять просторі вазони. Втім, для деяких рослин все зовсім навпаки. Розповідаємо про них разом із порталом ProstoWay.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сансев’єрія

Цій рослині потрібен широкий горщик, але не глибокий. Коренева система сансев’єрії розростається завширшки. Можна не думати про пересадку аж до того моменту, поки коріння не почне показуватися на поверхні землі.

Молочай

Молоді рослини варто пересаджувати щороку. Втім, дорослі особини не рекомендується турбувати частіше, ніж один раз на два роки. Якщо горщик буде занадто великий, вона не зацвіте, аж поки не наростить кореневу систему по всьому горщику.

Фікус

Ця вибаглива рослина має непростий характер. І саме тому фікус вирощують у тісних горщиках - завдяки цьому не гниє коріння. У просторому вазоні коренева система починає активно розвиватися, а це значно послаблює надземну частину.

Фіалки

Фіалки вирощують у маленьких кашпо. Завдяки такому “будиночку” вони цвітуть частіше і краще. Пересаджують їх рідко.

Заміокулькас

Молоді рослини традиційно пересаджують щовесни. Однак, рослини старше 3-х років варто турбувати не частіше, ніж один раз на три роки. У просторому вазоні “доларове” дерево на тривалий час може перестати рости.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

До кожної рослини необхідний індивідуальний підхід. Приміром, ми розповідали, у які горщики не варто пересаджувати фіалки .