Що робити з фікусом, щоб він не скинув листя взимку: правильний догляд та часті помилки

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

 Ми розповідали, чим підживити фікус взимку . Тепер розповідаємо про тонкощі поливу та догляду цих примхливих рослин в холодну пору.

Для цих красивих рослин обов’язковим є правильний догляд. З ним фікуси прекрасно доповнюють інтер'єр, зеленіють та розвиваються. Розповідаємо, які деталі для фікуса треба врахувати в зимові місяці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Світло

Це одна з найважливіших умов. При недостатньому освітленні стебло рослини не буде здоровим і прямим. Якщо фікус не матиме освітлення з різних боків, він може розвиватися тільки з одного боку. При цьому прямих сонячних променів він не любить.

Температура

Фікуси не люблять перепадів температури, важливо розташовувати їх там, де вони будуть захищені від протягів. Також взимку важливо подбати про вологість, адже через роботу батарей в кімнатах буває надмірно сухе повітря. Через це їх слід періодично обприскувати водою кімнатної температури.

Режим поливів

Для нормального розвитку фікус потребує регулярного і правильного поливу. Давати фікусу воду слід не менше, ніж один раз на тиждень. Під час поливу слід враховувати температуру в приміщенні - якщо вона не перевищує 16 градусів, поливати його раз на 10 днів буде цілком достатньо.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так фікус не втратить листя на зиму і буде тішити новими листочками. Також ми розповідали про деталі правильного пересаджування орхідеї .