Якщо алое не давав вам квітів, ви не знаєте про цю хитрість: як змусити рослину цвісти

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як правильно доглядати взимку за фікусом . Тепер ділимось порадами, які дозволять змусити цвісти ваше алое.

Є одна проста хитрість, про яку не знають квітникарі. Квітка відразу розкриє пишні бутони, її варто лише трішечки “обдурити”. Як це зробити, розповіли на порталі Ukr.media .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Алое — це не лише корисна рослина для шкіри та здоров'я, але і чудова окраса помешкання. Зазвичай в наших широтах алое не цвітуть, а розмножуються живцями та “дітками”. Однак ця рослина цілком може зацвісти - якщо її правильно про це “попросити”. Як і багато інших сукулентів, алое може роками стояти на підвіконні і не показати бутонів.

Щоб отримати квітку, важливо мати підходящий сорт алое. Один із найпопулярніших - Aloe vera barbadensis miller.

То чому ж алое так рідко цвіте? Річ у тім, що для цієї рослини у квартирі немає пір року. На батьківщині алое ці рослини завжди починають цвісти після сухого і холодного періоду. Можна перехитрити рослину, і створити ці умови у себе вдома.

Для цього на підвіконні варто зробити "міні-теплицю навпаки". Вона буде захищати рослину від теплого повітря квартири. Там зберігається прохолода від вікна і температура від 5 до 7 градусів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Але треба добре стежити, щоб температура не опускалась нижче 5, інакше рослину можна заморозити. Ми розповідали, що робити , якщо якась рослина у вас все ж замерзла.