Час діставати добрива: кімнатні рослини, які точно не зацвітуть без зимових підживлень

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як не дати рослині замерзти на підвіконні. Деякі з них впадають у сплячку на холодну пору, але інші цілком можуть навіть цвісти, якщо їх до цього підштовхнути.

Розповідаємо, які кімнатні рослини варто підживити взимку. Переліком на деталями поділились на “ТСН” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У холодну пору року кімнатні рослини стресують, адже часто їм не вистачає світла. Тому взимку квітнуть дуже сильні рослини, період цвітіння яких збігається із зимовим. Якщо ви маєте додаткове джерело освітлення, щомісяця рослинам можна давати підгодівлю. А ті квіти, які цвітуть восени та взимку, потребують інтенсивного підживлення.

Які рослини підживити взимку

Орхідеї, фіалки, азалії, різдвяний кактус потребують спеціальних добрив. Найкраще купувати вже готові в спеціалізованих магазинах. Купуючи їх, важливо враховувати вид рослин, які потрібно підживлювати. Загалом вони поділяються на добрива для декоративно-листяних та квітучів. Але є специфічні підживлення для кактусів, сукулентів та орхідей.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Взагалі у будь-якому випадку краще купувати спеціальні добрива, адже у них підібрані всі макро- та мікроелементи саме для цих рослин. Також ми розповідали, як змусити цвісти алое .