Не викидайте: як переробити новорічну ялинку з користю для саду і городу

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, навіщо досвідчені дачники вкривають город хвоєю . Це лише одне із застосувань новорічної ялинки, яка вже відслужила.

Існує кілька способів переробити ялинку, щоб вона принесла користь дачнику. Про них розповіли на порталі “ТСН” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Мульча

Соснова деревина та хвоя є хорошим матеріалом для мульчі. Мульча допомагає в холодну пору року зберегти теплолюбні рослини, а в літні місяці утримує вологу на грядках і не дає проростати бур'янам.

Щоб зробити мульчу з ялинки, потрібно дати дереву просохнути протягом кількох тижнів. Роздробити хвою в подрібнювачі та розсипати мульчу навколо рослин.

Притулок для диких тварин

Якщо у вас є сад, ви можете залишити ялинку зимувати там. Це забезпечить притулок маленьким тваринам та птахам, адже вони зможуть заховатися від суворих погодних умов. на неї можна повісити корм для птахів, шматочки фруктів або коржики з насіння.

Ізоляція для рослин

Соснові гілки можна використовувати для захисту ніжних рослин від морозу. Зріжте з дерева великі гілки, а потім покладіть їх на ґрунт, щоб забезпечити його ізоляцію та обмежити відтавання та замерзання.

Опори для рослин

Цей спосіб можна поєднати з першим і використати гілки, які залишились після того, як ви зібрали хвоїнки для мульчі. Чисті гілки можна застосувати для підтримки ніжних та молодих рослин під час зимових вітрів та морозів. Щоб не пошкодити коріння, вбивайте кілок на відстані десяти сантиметрів від стебла рослини. Майте на увазі, що кілочок слід встановлювати під кутом, щоб забезпечити рослині більший захист від вітру.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сподіваємось, що ці поради допоможуть вам переробити новорічну ялинку та зробити внесок у збереження довкілля. Також ми розповідали, як підгодувати птахів взимку .