Три правила, які допоможуть вирости міцну та красиву розсаду: про них повинні знати всі дачники

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як виростити на підвіконні зелену цибулю. Однак настав час, коли треба подбати і про розсаду для повноцінного городу.

Розсада - це молоді рослини, які вирощують у домашніх умовах перед тим, як висадити у відкритий ґрунт. Від цього залежить подальше зростання та розвиток, а також урожайність. На порталі “Школа Життя” розповіли про три важливих правила, яких потрібно дотримуватися, щоб виростити здорову розсаду.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Правильний вибір ґрунту

Ґрунт повинен бути поживним, повітропроникним і здатним утримувати вологу. Спеціальний ґрунт для розсади продається в магазинах для садівництва. Якщо ви вирішите не мудрувати і використовувати звичайний ґрунт, перед посівом в нього потрібно додати пісок та перегній.

Правильний режим поливу

Розсада потребує регулярного поливу, але перезволоження ґрунту може призвести до гниття коренів та загибелі рослин. Тому так важливо стежити за режимом поливу, це допоможе підтримувати оптимальний рівень вологості ґрунту. Поливати розсаду  слід чистою м'якою водою, яка не міститиме жодних домішок.

Правильне освітлення

Рослини потребують достатньої кількості світла. Якщо розсада знаходиться в приміщенні, подбайте про додаткове світло. Найкраще використовувати спеціальні лампи для рослин, які імітують природне світло.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих правил, ви зможете отримати здорову розсаду, яка дасть хороший урожай. Також ми розповідали, чому зеленіє земля в теплиці .