Найкращий сорт огірків: плодоносить, як божевільний, і не гірчить

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, коли час сіяти баклажани на розсаду. Тепер ділимось порадами щодо вирощування огірків. Зокрема, поговоримо про один напрочуд вдалий сорт.

Огірок Амур F1 - це ранній, партенокарпічний гібрид, який не потребує запилення і дає переважно жіночі квітки, тому й добре плодоносить. Він має ряд переваг, які роблять його одним з найкращих сортів для вирощування в Україні. Про них розповіли на порталі “Школа Життя” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Переваги сорту

  • Врожайність. Амур F1 є одним з найбільш врожайних сортів огірків. За даними виробника, з 1 кв. м можна зібрати до 45-50 кг огірків.

  • Смак. Огірки Амура мають відмінний смак, без гіркоти. Вони підходять як для свіжого споживання, так і для консервування.

  • Зимостійкість. Амур F1 добре переносить зниження температури.

  • Стійкість до хвороб. Гібрид стійкий до основних хвороб огірків.

Недоліки

  • Вимоги до догляду. Амур F1 є досить вимогливим до догляду. Він потребує частих поливів, підв'язки та регулярних підживлень.

  • Швидке дозрівання. Амур F1 віддає основну масу врожаю протягом першого місяця плодоношення. Це може бути недоліком, якщо на ділянці немає місця для посадки іншого сорту.

  • Для отримання максимального врожаю Амура F1 рекомендується вирощувати його через розсаду. Щільність посадки в теплиці - 3 рослини на 1 кв. м, у відкритому ґрунті - 4-5 рослин.

Огірки Амура не потребують формування. Однак обов’язковою є підв'язка на шпалеру. Для полегшення догляду за рослинами прикореневу зону рекомендується замульчувати.

Полив для таких огірків необхідний рясний і регулярний. Вода повинна бути відстояною і теплою. Підживлення слід проводити щотижня. Для цього можна використовувати спеціалізовані добрива для огірків.

Збирати огірки варто 2-3 рази на тиждень. Перерослі огірки не тільки стають менш смачними, але і гальмують зростання інших зав'язей.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Отже, огірок Амур F1 - це відмінний вибір для тих, хто хоче отримати високий урожай смачних огірків. Однак, перед посадкою слід врахувати вимогливість гібрида до догляду. Також ми розповідали про хитрий лайфхак для вирощування розсади.