Всі деталі вирощування розсади помідорів: хитрощі досвідчених дачників

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як виростити огірки на підвіконні. Однак дачникам слід подбати і про город - час вирощувати розсаду. Ділимось порадами, які допоможуть виростити міцну розсаду томатів.

Щоб виростити гарну розсаду, яка дасть хороший врожай, потрібно вчасно посіяти насіння та пересадити сходи в теплицю або на грядку. Але паросткам потрібно також забезпечити умови для зростання. Детально про це розповіли на порталі “Школа Життя” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Коли насіння проросте, зніміть плівку з контейнера та включіть підсвічування на 3-4 дні. Це допоможе розсаді швидше адаптуватися до нових умов. Зменшення температури повітря на 5 градусів на ці дні призведе до формування міцної кореневої системи.

Впродовж перших 30 днів слід досвічувати розсаду по 14-16 годин на день. Після 30 днів скоротіть тривалість досвічування до 12 годин.

Різниця денної та нічної температури повітря не повинна перевищувати 3-5 градусів. Це допоможе уникнути перепадів температури, які можуть призвести до загибелі розсади.

Пересаджуючи індетермінантні сорти, стебло слід заглибити у землю до половини підсім'ядольного коліна. Завдяки цьому будуть формуватись додаткові корені.

Це призведе до формування додаткових коренів і поліпшить приживлюваність рослин. При пересаджуванні детермінантних сортів томатів заглибіть стебло до сім'ядольного листя. Це допоможе запобігти загниванню стебла.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих правил, ви зможете виростити здорову розсаду томатів, яка дасть хороший урожай. За кілька днів до висадки розсади у відкритий ґрунт її потрібно загартувати, виносячи її на вулицю на кілька годин. Також ми розповідали, як провести стратифікацію насіння під відкритим небом.