Дорожня карта для капустяної розсади: всі кроки від посіву насіння до висадки

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, коли сіяти розсаду баклажанів . Тепер ділимось секретами вирощування міцної розсади капусти для багатого врожаю.

Про те, що робити та на що звернути увагу, розповіли на Ukr.Media . Для гарної розсади доведеться постаратися, однак результат того вартий.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Визначтеся з термінами посіву та зверніть увагу на ґрунт

Враховуйте час дозрівання капусти та клімат вашого регіону. Не сійте занадто рано або занадто пізно, щоб розсада не витягнулася і не ослабла.

Для розсади використовуйте родючий, пухкий, вологоємний ґрунт. Ідеально, якщо він матиме нейтральну або слаболужну реакцію. Можна купити готову суміш або приготувати самостійно. Перед посівом ґрунт потрібно знезаразити.

Як сіяти насіння

Замочіть насіння на 12-24 години, потім просушіть. Використовуйте горщики з дренажними отворами. Наповніть їх субстратом. Зробіть невеликі заглиблення, покладіть по одній насінині, присипте землею і зволожте. Поставте ємності в тепле і світле місце.

Коли насіння зійде, починайте стежити. Через 2-3 тижні після сходів пересадіть сіянці в просторіші ємності. Використовуйте ту ж ґрунтосуміш. Пересаджуючи, заглиблюйте сіянці до перших листків. Утрамбуйте ґрунт, полийте і поставте на світле місце.

Догляд за розсадою

Поливайте сіянці помірно, не допускаючи пересихання або перезволоження. Якщо не вистачає світла, подбайте про додаткове освітлення. Підживлюйте 2-3 рази за період вирощування. Загартовуйте перед висадкою у відкритий ґрунт.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Завдяки цим порадам ви зможете виростити міцну розсаду капусти, яка гарантує вам багатий урожай. Також ми розповідали про вдалий плодовитий сорт огірків .