Чорна ніжка - найзліший ворог розсади: як вберегти від неї рослини

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали про найпопулярніші способи вирощувати розсаду . Тепер ділимось порадами, які варто знати перед тим, як висаджувати розсаду помідорів.

Небезпечне захворювання, яке може знищити вашу розсаду - це чорна ніжка. Як вберегти її від цієї напасті, розповіли на ProstoWay .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Знезараження ґрунту

Прогрійте ґрунт в духовці або обробіть розчином марганцівки. Обробити слід також і посадковий матеріал - замочіть насіння в розчині фунгіциду або біопрепарату.

Провітрювання та температура

Регулярно провітрюйте приміщення, де знаходиться розсада. Не допускайте застою повітря - це сприятливо для розвитку грибка. Але, разом з тим, не дозволяйте, щоб під час провітрювання були протяги. Не допускайте різких перепадів температур. Ідеальна температура для розсади - 20-25°C.

Зволожуємо правильно

Не перезволожуйте ґрунт. Поливайте розсаду помірно, теплою водою. Використовуйте метод поливу під корінь.

Профілактика золою

Опудрювання розсади золою допоможе захистити її від грибкових захворювань, в тому числі і від чорної ніжки. Разом з тим, не перегодовуйте рослину, адже надлишок добрив може послабити рослини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете виростити здорову і міцну розсаду, яка не буде схильна до чорної ніжки. Також ми розповідали про вдалий спосіб пророщування насіння .