Чорна ніжка - найзліший ворог розсади: як вберегти від неї рослини

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали про найпопулярніші способи вирощувати розсаду. Тепер ділимось порадами, які варто знати перед тим, як висаджувати розсаду помідорів.

Небезпечне захворювання, яке може знищити вашу розсаду - це чорна ніжка. Як вберегти її від цієї напасті, розповіли на ProstoWay.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Знезараження ґрунту

Прогрійте ґрунт в духовці або обробіть розчином марганцівки. Обробити слід також і посадковий матеріал - замочіть насіння в розчині фунгіциду або біопрепарату.

Провітрювання та температура

Регулярно провітрюйте приміщення, де знаходиться розсада. Не допускайте застою повітря - це сприятливо для розвитку грибка. Але, разом з тим, не дозволяйте, щоб під час провітрювання були протяги. Не допускайте різких перепадів температур. Ідеальна температура для розсади - 20-25°C.

Зволожуємо правильно

Не перезволожуйте ґрунт. Поливайте розсаду помірно, теплою водою. Використовуйте метод поливу під корінь.

Профілактика золою

Опудрювання розсади золою допоможе захистити її від грибкових захворювань, в тому числі і від чорної ніжки. Разом з тим, не перегодовуйте рослину, адже надлишок добрив може послабити рослини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете виростити здорову і міцну розсаду, яка не буде схильна до чорної ніжки. Також ми розповідали про вдалий спосіб пророщування насіння.