Дати друге життя старому насінню: хитрий спосіб пророщування, який точно працює

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як обрати якісне насіння . Однак, що робити, якщо з минулих сезонів у вас залишився посадковий матеріал?

Не поспішайте викидати прострочене насіння. Завдяки стимуляторам росту ви можете дати йому шанс прорости і отримати бажаний урожай. Про це розповіли на порталі “Школа Життя”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Переваги пророщування старого насіння

Економія коштів на покупці нового насіння.

Можливість отримати сходи і урожай навіть з простроченого насіння.

Менше стресу, адже ризик втратити розсаду зменшується.

Щоб проростити таке насіння, вам знадобляться стимулятори росту, хімічні препарати (Епін, Циркон, Проросток), рослинні розчини (зольний розчин, мед, грибний настій). Крім того, варто підготувати ємності для замочування, слабкий розчин марганцівки та тепду воду.

Для розсади виберіть тепле, світле місце без протягів. Захистіть розсаду від домашніх тварин, якщо вони є. Обробіть ємності слабким розчином марганцівки. Просушіть їх.

Замочіть насіння в обраному розчині на час, зазначений в інструкції. Після появи сходів розподіліть насіння по ємностях для розсади. Ретельно поливайте розсаду, адже вона може бути слабшою, ніж з нового насіння. Періодично обробляйте розсаду стимуляторами росту.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Завдяки стимуляторам росту ви зможете дати друге життя старому насінню і отримати міцну розсаду, яка ще й буде стійкою до хвороб і несприятливих умов. Також ми розповідали, як правильно пікірувати розсаду .